Per què Cerveses &AND ara ens parlen de gastronomia?

Sobre la bondat de determinats olis ….?

Però no fan cervesa?

O és que la seva visó empresarial contempla més coses i és molt més àmplia?

 

El nostre projecte & AND i la gastronomia

El projecte & AND neix amb una clara vocació gastronòmica de la mà del seu creador, Ivan García, un fanàtic de la bona cuina i del menjar bé.Ivan Garcia imagen con chaquetilla de chef

Totes les cerveses & AND es dissenyen pensant sempre en els plats amb els quals millor encaixaran. Per això sempre apuntem insistentment que les nostres cerveses són gastronòmiques, plantejades per gaudir-les quan es prenen ben fredes, però també pensades per maridar adequadament en determinats moments.

En aquesta línia del bon menjar, el nostre projecte & AND contempla també la recerca de productes de qualitat que aportin un diferencial a aquests ingredients que tots fem servir habitualment quan preparem a casa les creacions de la nostra gran cuina.

Avui parlarem d’un oli molt especial. Es tracta d’ALTITUD 1080.

 

 

ALTITUD 1080, un oli ecològic d’altura

ALTITUD 1080 es conrea en l’Altiplà de Granada a una alçada superior als 1.000 metres. El primer que ens preguntem és Trabadores colectando olivas de un olivo en el Altiplano de Granadaquina importància té, si és que la té, un cultiu d’oliva a aquesta altura?

Doncs sí que la té. I molta.

En primer lloc, aquesta ALTITUD afavoreix una exposició solar molt més gran que en altres zones situades a nivells inferiors, que unit als vents d’altura i les millors condicions de temperatura, tot això, facilita una qualitat de l’oliva molt superior.

En segon lloc, l’arribada de l’hivern representa un gran desafiament i comporta que les oliveres es sobreposin i s’adaptin al clima, totes a una com Peter Wohlleben molt bé diu en el seu best-seller.

Aquest enginyer forestal i autor del llibre internacional “La vida secreta dels arbres” basa les seves declaracions en la ciència i afirma que els arbres que es cultiven i creixen de manera natural, generen entre ells un gran sistema que consisteix en Manos de operario con olivas recien recolectadasmultitud d’interconnexions d’arrels que s’enllacen entre elles per ajudar-se, com una societat.

Això els permet intercanviar nutrients amb la finalitat de col·laborar en la seva supervivència, tots com una baula fonamental i així actuar conjuntament davant de diferents amenaces, com poden ser les plagues d’insectes.

Gràcies a l’espontaneïtat i a la manera conjunta de treballar d’aquestes oliveres, fruit del seu esforç, sentiment comunitari i de resiliència, finalment ens ofereixen un resultat únic, un oli excepcional.

Com a conseqüència addicional de les aportacions de l’altura a les característiques intrínseques de l’oliva, aquest cultiu no requereix l’ús de productes químics ni de pesticides. És per això que ALTITUD 1080 és un oli ecològic.

 

 

ALTITUD 1080, un oli amb nutrients

Nutrients. Alguna particularitat a tenir en compte quan ens referim a ALTITUD 1080?

Silueta humana conformando un arbol con raices y ramasDoncs sí, és clar. Hem de fer alguna menció sobre aquest important tema ja que ALTITUD 1080 és l’oli amb majors nivells de CoQ10 si fem una comparació amb altres olis en l’àmbit mundial.

Segurament no coneixem què és el nutrient CoQ10 ni els beneficis que pot aportar-nos a la nostra salut. Anem a veure-ho de forma molt senzilla.

El CoQ10 és un component necessari perquè el nostre organisme funcioni i es mantingui sa, ja que dóna suport a les cèl·lules en la seva funció de produir energia per a la nostra vida. Així mateix, aquest component és un antioxidant que ajuda a prevenir el mal que radicals lliures causen a les nostres cèl·lules.

Com no podia ser d’altra manera, ALTITUD 1080 s’envasa en edició limitada anual de 10.000 ampolles numerades que incorporen a l’interior de cadascuna d’elles l’essència, l’ecologia i els nutrients que aporten al voltant de 900 olives conreades a més de 1.000 d’ALTITUD.

 

 

ALTITUD 1080, un oli gastronòmic

Deixem les interessants característiques naturals i ecològiques d’ALTITUD 1080 i entrem ara en matèria. Ara entrem en cuina. Caja de ceite ALTITUD 1080 Per a això detallarem els valors gastronòmics d’ALTITUD 1080 en la seva varietat Picual.

ALTITUD 1080 – Picual té una aroma afruitada intensa i fresca que ens recorda a tomàquet i verda herba combinant notes madures d’ametlla i pela de plàtan verd. D’altra banda l’amarg i picant té un caràcter mitjà el que equilibra l’oli.

Es tracta d’un ingredient perfecte per a verdures, carns a la brasa, amanides clàssiques d’estiu d’enciam, tonyina, pebrots, ceba.

Es recomana combinar ALTITUD 1080 – Picual amb formatges de cabra, amanides de pasta, verdures a la brasa o cuites, carns i peixos blaus rostits, així com potenciar el gust de marisc.

A l’estiu, juntament amb els de la varietat hojiblanca, són la millor opció per preparar un gaspatxo, un salmorejo; o com amaniment d’una amanida de tomàquets amb una mica d’all picat, orenga o alfàbrega, i opcionalment, amb alguna conserva de tonyina o verat.

 

 

On trobem ALTITUD 1080 al Principat d’Andorra?

 Després d’haver analitzat en profunditat tant les propietats naturals d’ALTITUD 1080 com les seves característiques ecològiques, sostenibilitat de l’entorn i especialment la seva capacitat com a ingredient culinari, des de & AND distribuïm aquest oli, en la seva varietat Picual, a través de les grans superfícies més importants del Principat d’Andorra, així com en les pròpies instal·lacions de & AND situades a Santa Coloma.

Esperem que ho provis. Estem totalment convençuts que compartiràs la nostra favorable opinió sobre aquest oli d’altíssim valor ecològic i culinari.